Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A co třeba do zákona napsat, že je zakázáno obchodovat s daty bez vysloveného souhlasu a že je zakázán telemarketing bez vysloveného souhlasu? (a uvedeno, že box se souhlasem se musí aktivně zaškrtnout)

Byl by klid i bez ochrany dat ...

2 0
možnosti

Ano, naprosto geniální. Třeba ten nápad, jak za citlivý údaj považovat jméno bez bližšího upřesnění, což je prakticky totální nesmysl, ale s dalekosáhlými dosahy i pro řemeslníka s jedním zaměstnancem. A firmám to nic nepřinese, jistě - jenom já už měsíc ležím v 500-stránkové bichli, protože nemám jako IT admin firmy s 15 lidmi nic lepšího na práci. Přičemž naše firma nikdy nikomu žádná data nepředala ani s nimi neobchoduje - jen si dovolila mít malý e-shop (který by bylo po mé střízlivé úvaze nejlepší zrušit, protože na potřebné úpravy si nevydělá) a oněch 15 zaměstnanců. Inu, není většího požitku než permanentní stres. A až budu chtít slyšet zase takové "nestrašácké" kydy, tak dám vědět.;-O;-O;-O

A co na to pan Facebook? Omluví se...

3 1
možnosti
Foto

přijde mi drsné, jak na jedné straně ochrana dat a pak se podívám do registru půdy a najdu tam například umístění všech včelstev a u jména včelaře i jeho mailovou adresu a telefonní číslo. Takže sice prý bude problém odeslat mail na někoho mailem, ale na druhou stranu na veřejném portálu je běžně dostupný... a prý musí být, aby zemědělec mohl kontakt najít a upozornit včelaře třeba na postřik, který bude aplikovat....

3 0
možnosti

V43í66t 27K33u43č23e43r72a

17. 4. 2018 21:24

Jako obvykle jde EU obráceným směrem. Zatímco by našla a potrestala firmy, které neoprávněně stahují data jiných firem nebo je dokonce legálně prodávají, postihuje ty kteří s daty musí pracovat.

Máme zákony, které stanovují, jaké (osobní) údaje mají být např. na fakturách. Máme zákony, které stanovují jak dlouho musí účetní jednotka uchovávat tyto dokumenty (např. mzdové doklady 10 let). Takže na jedné straně jsou firmy, které s daty musí pracovat a na druhé straně jsou firmy, které je prodávají (všechny ty Evrobanky, zlaté stránky apod) a které vlastně žijí z reklamy.

Přitom by stačilo jediné - pokud vás osloví někdo koho neznáte na telefon anebo mail - mít možnost to "někam" napsat, nahlásit, apod. a nechat takovou firmu vysvětlit kde k těmto údajům přišla...

5 0
možnosti

No ono to zas neni tak EU, jako typicke poecestely paskvil, ktery z prekladu ze slova muze, dela slovo musi atd.

Resime financni aplikace nadnarodniho molochu pro celou zapadni Evropu a nektery zeme to zas tak zhave neberou a jsou v EU taky.

0 0
možnosti

rád si Vás vyhledám až si to komisaři prováděcími vyhláškami upraví ke svému prospěchu, jako když sem pustili vyžírky bez dokladu a nám kvůli tomu budou opět měnit občanky aby jsme tam měli i otisky prstů

6 0
možnosti

Takže živnostník doteď prodával seznam svých zákazníků? Ok, necháme do dosavadního nábytku navrtat zámky a povzneseme se nad to, jak to bude vypadat. Ale co když bude za chvíli vyžadováno, aby byly faktury zavřené v trezorové skříni? Napíše mi pan Novák, že chce vyřadit z mé databáze. Co když si ze mě dělá legraci soused pana Nováka. Náklady a papírování, nic jiného. Marketingové firmy si stejně najdou cestičku. Ale kdo bude dělat ty řemeslnické práce, když řemeslník bude papírovat a platit?

Se zneužitím dat se pravděpodobně setkal téměř každý z nás, když obdržel e-mailem marketingové sdělení od společnosti, které k tomu nedal souhlas, neboť ta získala databázi e-mailových adres pochybným způsobem od třetích osob.

Zdroj: https://jirinovak5.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=659033

7 0
možnosti
Foto

Zvýší se zátěž firem, které už dnes mají tolik povinností, že není v lidských silách to zvládnout. K tomu dragonické pokuty u nejasně stanovených pravidel a stejně to nezabrání zneužití. Zneužití by měl předcházet každý sám, jenže to nejde, protože dnes se firmy domáhají osobních údajů, protože jim to nařizuje zase nějaký jiný předpis.

Domnívám se, že v současné době je ochrana osobních údajů u nás dostatečná, přísnější pravidla nebudou k ničemu, protože soudit se několik let s firmou, která posílá nabídky, stejně bude nereálné. Jen to možná ještě víc zacyklí naše soudy.

8 1
možnosti

P17a59v33e57l 77R47y39š12k30a

17. 4. 2018 16:28

Chudáci firmy asi všichni vyhlásí bankrot.

0 6
možnosti

Vsiml jsem si, ze cim mene o tom vedi, tim vice o tom pisi.

1 0
možnosti
Foto

To je skoro jako produkt PR. :-/

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS